Home / Shëndetsi / Çfarë është shëndeti mendor apo shëndetin emocional?

Çfarë është shëndeti mendor apo shëndetin emocional?

Shëndeti mendor ose emocional i referohet mirëqenies së përgjithshme psikologjike. Ai përfshinë mënyrën se si ndjeheni, cilësinë e marrëdhënieve tuaja dhe aftësinë tuaj për të menaxhuar ndjenjat.

Shëndet i mirë mendor nuk është vetëm mungesa e problemeve të shëndetit mendor. Të qenët mendërisht ose emocionalisht të shëndetshëm është shumë më tepër se të qenit i lirë nga depresioni, ankthi, apo problemet e tjera psikologjike. Ju keni shëndet të mirë mendor dhe emocional kur keni karakteristika pozitive.

Njerëzit të cilët janë mendërisht dhe emocionalisht të shëndetshëm kanë këto karakteristika pozitive:

  • Ndjenjën e kënaqësisë
  • Një oreks për të jetuar, për të qeshur dhe për t’u argëtuar
  • Aftësia e kontrollimit të stresit dhe kërcimit të fatkeqësive
  • Fleksibilitet për të mësuar gjëra të reja dhe për t’u përshtatur
  • Një ekuilibër midis punës dhe argëtimit, pushimit dhe aktiviteteve, etj
  • Aftësia për të ndërtuar dhe për të ruajtur marrëdhënie të kënaqshme
  • Vetë-besim dhe vetë-respekt të lartë

Shkruan helpguide.or. /jll/

About Thirrja