Home / Shëndetsi / Specat djeges janë jashtëzakonisht të shëndetshem

Specat djeges janë jashtëzakonisht të shëndetshem

Piperkat ndihmojne kunder migrenës dhe dhimbjes se kokes. Studimet tregojnë se specat djegës mund të ofrojnë lehtësim te dhimbjeve nga migrena dhe sinoziti. Capsaicina eshte kimiku që i bën specat te jene djegese ajo eshtë e njohur se pengon një neuropeptide kyç, substancen P që është çelësi i transmetimit te dhimbjeve ne tru. Speca djegës për parandalimin dhe lehtësimin e sinozitit. Piperkat nxitin sekrecionet qe ndihmojne në pastrimin e mukozes nga hunda. Ato gjithashtu përmbajne veti antibakteriale që ndihmojnë per te luftuar infeksionet kronike te sinozitit.
Specat djeges luftojne kancerin. Capsaicina jo vetëm shkakton djegje ne gjuhe por ajo gjithashtu drejton qelizat e kancerit të prostatës për të vrarë veten.

Burimi: shendetiim.al

About Thirrja