Home / Tema Islame / Edukim dhe pastrim shpirti / NËNTËMBËDHJETË KËSHILLA PËR JETË MË TË LUMTUR !!

NËNTËMBËDHJETË KËSHILLA PËR JETË MË TË LUMTUR !!

 1. Martoje personin e përshtatshëm, ai 90% do të jetë sebepi i lumturisë apo pikëllimit tënd!
 2. Punoje profesionin që e do dhe që e meriton ta harxhosh rininë tënde për hir të tij.
 3. Le të jetë synimi yt i parë në jetë përkujdesja për familjen dhe bërja e tyre të lumtur.
 4. Dhuroji shokëve dhe të afërmve të tu më shumë se sa ata që presin nga ti.
 5. Mos e ndëshko veten, falja vetes dhe tjetrit gabimet e të kaluarës.
 6. Për çdo ditë bëja një vepër të mirë atij që nuk e njeh dhe kërko kënaqësi në dhënie para se të kërkosh në marrje.
 7. Nëse detyrohesh të zgjedhësh mes urisë dhe borxhit, zgjedhe urinë!
 8. Që të mos jesh i uritur apo të kesh nevojë për dikë, ruaje një pjesë të hyrjeve të tua, sado që të jetë ajo!
 9. Largohu nga shokët e tu që janë dështak dhe kapu për ata të suksesshmit dhe për ata që nuk hezitojnë fare të ndihmojnë!
 10. Sillu me çdo njeri sikurse të ishte shoku që nuk e ke parë me vite.
 11. Kur pranon të punosh një punë bëhu i drejtë dhe i ndershëm në kryerjen e saj.
 12. Bëhu shpikës dhe merr iniciativa për punë.
 13. Bëhu trim dhe vet barte përgjegjësinë e gabimeve të tua
 14. Dallohu nga të tjerët me optimizëm dhe produktivitet dhe filloje ditën tënde me një faqe të re.
 15. Bëhu i butë dhe besnik me ata që punojnë me ty.
 16. Lumturia nuk ndërlidhet me pasuri apo me pozitë, po me mënyrën se si e shikon jetën në të.
 17. Mos i anashkalo mendimet e njerëzve për ty, sepse ka mangësi që ti nuk i sheh në vete.
 18. Shiko gjithmonë lart në kulm. dhe bëhu sikurse milingona. e cila hip dhe bie disa herë. derisa të arrin në kulm.
 19. Dhe e fundit; mos vepro diçka që nëna yte nuk mundet të krenohet me të apo prindi yt të ndjehet i nënçmuar!

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

About Tema