Home / Tema Islame / Edukim dhe pastrim shpirti / DHJETË ILAÇET E TRUPIT DHE SHPIRTIT

DHJETË ILAÇET E TRUPIT DHE SHPIRTIT

  1. Rrezet e diellit.
  2. Pirja e ujit.
  3. Gjumi i mjaftueshëm.
  4. Ajri i pastër.
  5. Të ecurit.
  6. Ushqimi i shëndetshëm.
  7. Kurani Fisnik .. ai është ushqim për shpirtin, s’ka jetë për shpirtin pa të.
  8. Mjalti.
  9. Fara e zezë (Habetu Seuda).
  10. Mendimi i mirë dhe largimi nga të menduarit e keq dhe të lig.

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

About Tema