Home / Tema Islame / Gruaja dhe Familja

Gruaja dhe Familja

NËNË KËTË VAJZË E DUA PËR GRUA!

Djali kërkonte nuse të martohet, dhe i thotë nënës së vet të shkon te filan shtëpia, sepse atje ishte një vajzë që e donë për grua! Nëna ia kthen: Biri im, ajo vajzë nuk është për ty, ti je një djalë që jetë të shkoi në studime, kurse ajo nuk …

Read More »

DASHURIA MES NUSES DHE VJEHRRËS!!

Vajza martohet dhe pas martesës së saj shkon të jeton me burrin e saj dhe nënën e tij. Pas një periudhe të shkurtër fillojnë zënkat dhe mosmarrëveshjet mes nuses dhe vjehrrës. Nusja e akuzonte vjehrrën se tepër e kritikon dhe e nervozon, derisa nuk kishte më ditë paqeje mes tyre! …

Read More »

POROSI PËR ÇDO NJERI QË E DO NËNËN E VET

Kur ishe njëvjeçar, ajo të ushqente dhe të pastronte, kurse ti e falënderoje me të qarë gjatë natës. Kur ishe dyvjeçar, ajo të ushtroi të ecish, kurse ti e falënderoje me ikje kur ajo të kërkonte. Kur ishe trevjeçar, ajo të përgatiste ushqim të shijshëm, kurse ti e falënderoje me …

Read More »

GRUAJA I PËRNGJAN NDËRTESËS!!

Gruaja para martesës mbështetet mbi shtylla të shumta në jetën e saj. Shtylla e parë mundet të jetë familja e saj, shtylla e dyta mundet të jenë shoqet e saja,  shtylla e tretë të jenë studimet apo puna e saj dhe  shtylla e katërt të jenë aktivitetet e saja. Ekziston …

Read More »

NËNA E BURRIT, ÇELËS NGA ÇELËSAT E LUMTURISË BASHKËSHORTORE!!

A e di se nëna e burrit tënd, është çelës nga çelësat e lumturisë bashkëshortore?! Merri këto këshilla se si të sillesh me nënën e burrit tënd, dhe me këtë të fitosh një nga çelësat e lumturisë tënde bashkëshortore: 1. Largoju ankesave drejtuar burrit tënd për atë që e vepron …

Read More »

KAFEJA E ITHËT DHE FEJESA E VAJZËS

Ishte një vajzë shumë e bukur dhe e pamartuar. Jo se nuk kishte oferta për martesë. Ata që i propozonin martesë ishin të shumtë dhe shtoheshin për çdo ditë, mirëpo ajo e refuzonte çdo ofertë. Kur vinte ndonjë djalë me ofertë, prindi e ftonte tu shërben kafe me qëllim që …

Read More »

PSE TË VJEN TURP TË SILLESH ME GRUAN ASHTU?!

Pse kur burri ia hap gruas së tij derën e makinës, shikohet si të jetë i dobët?! Pse kur burri e merr një karrige dhe ia afron gruas të ulet në të, shikohet si të jetë i dobët?! Pse disave u vjen turp t’i bëjnë këto vepra dhe nuk dëshirojnë …

Read More »

DOBITË E MARTESËS

Martesa është synet i vërtetuar nga i Dërguari i Allahut, lavdia dhe paqja e Allahut qofshin mbi të. Martesa jep qetësi shpirtërore dhe i jep stabilitet personalitetit të njeriut. Martesa njeriun e udhëheq drejt rritjes së prodhimit dhe shpikjes shkencore. Martesa kontribuon në lidhjen dhe afrimit e njëri-tjetrit në shoqëri. …

Read More »

MARTESA KA NEVOJË PËR GOMË QË FSHIN!!

Pasi që u martua i biri, prindi shkoi ta bekon në shtëpinë e tij. Pasi që u ul, kërkoi nga ai ta sjell një fletë dhe një laps. I biri iu përgjigj: Në biron time kam shumë gjëra, mirëpo për momentin nuk kam laps dhe fletore … çka të nevojiten …

Read More »

TI DHE FËMIJA YT

Mos i thuaj fëmijës tënd: Ngritu dhe falu, se përndryshe do të shkosh në Xhehenem … po thuaj: Eja falu me mua, të jemi së bashku në Xhenet. Mos i thuaj fëmijës tënd: Ngritu rregulloje dhomën tënde, e cila i përngjan bërllokut … po thuaj: A ke nevojë për ndihmë …

Read More »