Home / Tema Islame

Tema Islame

PRITJA E MUAJIT TË RAMAZANIT

Falënderimi i takon vetëm Allahut i cili e bëri muajin e Ramazanit zotëri të gjithë muajve dhe dyfishues të mirësive dhe veprave. Atë e falënderoj dhe lavdëroj dhe prej Tij falje dhe ndihmë kërkoj. Paqja dhe mëshira e Allahut qofshin mbi imamin e agjëruesve dhe shëmbëlltyrën e shpenzuesve dhe modelin …

Read More »

PËRGËZIMI PËR ARDHJEN E MUAJIT RAMAZAN

O ju musliman, frikojuni Allahut dhe falënderoni shumë Atë nëse ua mundëson që ta arrini muajin e Ramazanit dhe kërkoni prej Tij që t’ju begaton e ta shfrytëzoni këtë muaj në agjërim, namaze vullnetare dhe adhurime tjera. Ramazani është sezon i madhërishëm dhe mejdan i gjerë në veprimin e mirësive …

Read More »

KUJDES NGA VJEDHËSIT E RAMAZANIT!!

1.Televizioni: Ky është vjedhës i rrezikshëm. Në të ka emisione, dhe programe, dhe seriale, që ta prishin agjërimin apo t’i pakësojnë shpërblimet! 2. Tregjet dhe shitoret: Ky vjedhës është i rrezikshëm në vjedhjen e të hollave dhe pasurisë pa llogari. Para se të zbresësh në treg përcaktoje qëllimin e shkuarjes …

Read More »

I VARFËRI DHE DYQANXHIU

Ishe një njeri i varfër … Gruaja e tij prodhonte gjalpë dhe burri i saj e shiste në një nga dyqanet e qytetit. Gjalpit ia jepte formën e topit dhe pesha e tij ishte një kilogram. Burri e merrte dhe ia shiste pronarit të dyqanit dhe me çmimin e tij …

Read More »

DISA GABIME QË VEPROHEN GJATË RAMAZANIT

1. Braktisja e lutjes së pranuar para namazit të akshamit. 2. Vonimi i iftarit derisa të kryhet ezani (prej sunetit është përshpejtimi i tij). 3. Falja e namazit të akshamit në shtëpi dhe jo në xhami me xhemat. 4. Teprimi në ushqim dhe pije. 5. Humbja e kohës në gjëra …

Read More »

PARA MUAJIT RAMAZAN

– Kërkoj falje nga tri gjëra: 1. Nëse e zemërova dikë. 2. Nëse e dëmtova dikë. 3. Nëse e ngushtova dikë. – I falënderoj tre njerëz: 1. Atë që tek ai kam respekt. 2. Atë që kishte durim me mua. 3. Atë që bën dua për mua kur jam larg …

Read More »

ZBUTE ZEMRËN TËNDE!!

Turpi yt nga Allahu vjen sipas sasisë së diturisë që e ke për Allahun. Ka njerëz nëpër burgje, mirëpo ata janë të lumtur .. ka nga njerëzit që nuk kanë hyrë asnjëherë në burg, mirëpo janë nga fatkeqit. Ka mundësi të gjesh vështirësi në kryerjen e disa veprave të mira, …

Read More »

PROGRAMI I AGJËRUESIT NË RAMAZAN

Të nderuar vëllezër musliman, Ky program nuk është detyrues për askënd, por është një ide se si ta shfrytëzon një musliman një ditë prej ditëve të muajit të Ramazanit në adhurim të Allahut të Madhëruar. Para agimit – imsakut – Muslimani është e pëlqyer të falë namaz nate edhe në …

Read More »

VLERA E MUSLIMANIT

  O ju musliman! Allahu e krijoi Ademin, alejhi selam, me duart e Veta, dhe i urdhëroi melekët t’i bien në sexhde Ademit. Të gjithë i ranë, përveç Iblisit, i cili refuzoi dhe u tregua kryeneç dhe mendjemadh. Me këtë vepër e meritoi të largohet nga mëshira e Allahut. Nga …

Read More »

FJALA E MIRË ËSHTË SADAKA!!

I riu kalon përreth një të varfrit lypës dhe ndalet pran tij t’i jep diçka nga të hollat, mirëpo kur e futi dorën nëpër xhepa .. e vërejti se e ka harruar kuletën në shtëpi! U turpërua nga kjo situatë dhe i kërkoi falje të varfrit duke i thënë: Kërkoj …

Read More »