Home / Tema Islame / Edukim dhe pastrim shpirti

Edukim dhe pastrim shpirti

BËHU ME ALLAHUN!!

Gjatë jetës do ta kuptosh, se çdo njeri e ka rolin e vet me të cilin do të ballafaqohesh!! Do të ketë nga ata që do të donë!! Do të ketë nga ata që do të mësojnë!! Do të ketë nga ata që do të përfitojnë nga ti!! Do të …

Read More »

LODHJA E SHPIRTIT

Shejh Muhamed Husejn Jakupi, Allahu e ruajt, thotë: Nga njerëzit ka asi lloji që vjen dhe thotë: Ndjehem tepër i lodhur. Kur e pyet se pse, ku qëndron problemi?! Përgjigjet: Nuk e di, më është ngushtuar shpirti. E pyet se cila është arsyeja?! Përgjigjet: Nuk e di, prekem shumë shpejt. …

Read More »

KËSHILLA TË MREKULLUESHME!!

Zgjohu në mëngjes dhe ti je i lumtur. Përkujdesu që buzëqeshja të jetë prezentë në fytyrën tënde. Bëhu i pari që i përshëndet të tjerët me selam. Thirri njerëzit me emrat e tyre. Bashkëpuno me çdo njeri, sikurse ai të jetë për ty personaliteti më i rëndësishëm në kozmos. Përgatit …

Read More »

DISA KËSHILLA PËR TY

Mos hulumto për të kaluarën e cila ishte nga caktimi. Mos e qorto atë që të tradhtoi dhe mashtroi. Mos e ndjek atë që të braktisi dhe të largoi. Mos të mashtron ai që ka pamje sikurse hëna. Fal, dhe mos e bën zemrën tënde sikurse guri. Falja të metat …

Read More »

GJUHA JOTE

Thuhet se gjuha nuk ka asht! Dhe është për çudi, se si i thyen disa zemra! Dhe është për çudi, se si i ringjall disa të tjera! Dhe është për çudi, se si i vret disa të tjera! Për çudi është se si Allahu nëpërmjet gjuhës i ndriçon disa rrugë. …

Read More »

KATËR GJËRA QË NUK I KE DITUR?!

– Katër gjëra e sëmurin trupin: Të folurit e tepërt. 2. Gjumi i tepërt. Të ngrënit e tepërt. 4. Bërja e marrëdhënieve seksuale e tepërt. – Katër gjëra e lodhin trupin: Shqetësimi. 2. Pikëllimi. Uria. 4. Pagjumësia. – Katër gjëra e sjellin riskun: Namazi i natës. 2. Bërja e istigfarit …

Read More »

DOBITË E SHOQËRISË SË MIRË

Nëse ata janë shokë për Allah.. do të donë. Kur ti mungon nga ata.. i merr malli për ty dhe ju mungon. Kur ti gabon.. ata ta tërheqin vërejtjen dhe të përmisojnë. Kur ata luten për vetveten.. të përmendin në lutjet e tyre. Ata janë sikurse yjet! Nëse devijon anija …

Read More »

GJËJA MË E ÇUDITSHME TEK NJERËZIT!!

Një njeri i urtë u pyet: Cila është gjëja më e çuditshme te njeriu? U përgjigj: Njerëzit mërziten dhe lodhen nga fëmijëria dhe shpejtojnë të rriten, dhe pastaj shpresojnë të kthehen përsëri në periudhën e fëmijërisë! E humbin shëndetin e tyre për të mbledhur pasuri, pastaj shpenzojnë pasurinë për ta …

Read More »

DHJETË ILAÇET E TRUPIT DHE SHPIRTIT

Rrezet e diellit. Pirja e ujit. Gjumi i mjaftueshëm. Ajri i pastër. Të ecurit. Ushqimi i shëndetshëm. Kurani Fisnik .. ai është ushqim për shpirtin, s’ka jetë për shpirtin pa të. Mjalti. Fara e zezë (Habetu Seuda). Mendimi i mirë dhe largimi nga të menduarit e keq dhe të lig. …

Read More »

PISHTAR DHE NDRIÇUES

Kur Allahu e përshkroi hënën në Kuran tha: “një Hënë që ndriçon” (El-Furkan: 61), kurse kur e përshkroi diellin tha: “kandil (diell) të shndritshëm” (En-Nebe’: 13). Kurse kur e përshkroi Muhamedin, lavdia dhe paqja e Allahut qofshin mbi të, tha: “(të kemi çuar) si thirrës, që i fton njerëzit në …

Read More »