Home / Tema

Tema

SA I MJERI QË ËSHTË I BIRI I ADEMIT!!

Sa i mjeri që është i biri i Ademit! Goditet me tri fatkeqësi, brenda ditës dhe natës, dhe nuk merr mësim nga asnjëra nga to! – Fatkeqësia e parë: Vitet i shkurtohen për çdo ditë, dhe ditën kur i shkurtohet viti i tij, ai nuk mërzitet! Kurse kur i pakësohet …

Read More »

NËNË KËTË VAJZË E DUA PËR GRUA!

Djali kërkonte nuse të martohet, dhe i thotë nënës së vet të shkon te filan shtëpia, sepse atje ishte një vajzë që e donë për grua! Nëna ia kthen: Biri im, ajo vajzë nuk është për ty, ti je një djalë që jetë të shkoi në studime, kurse ajo nuk …

Read More »

KUSHTET E PENDIMIT

Sinqeriteti. Pendimi është adhurim, dhe për këtë arsye në të kushtëzohet ajo që është kusht në të gjitha adhurimet e tjera, e ajo është sinqeriteti. Largimi nga mëkati. Pendimi nuk mundet të paramendohet duke vazhduar me bërjen e mëkatit. Keqardhja për gjynahun e bërë. Keqardhja është pendim, dhe nëse zemra …

Read More »

DASHURIA MES NUSES DHE VJEHRRËS!!

Vajza martohet dhe pas martesës së saj shkon të jeton me burrin e saj dhe nënën e tij. Pas një periudhe të shkurtër fillojnë zënkat dhe mosmarrëveshjet mes nuses dhe vjehrrës. Nusja e akuzonte vjehrrën se tepër e kritikon dhe e nervozon, derisa nuk kishte më ditë paqeje mes tyre! …

Read More »

TI BËHU I LUMTUR, EDHE PSE UNË JAM NË PIKËLLIM!!

Ishin dy burra, të cilët e kishin të njëjtën sëmundje, dhe shëroheshin në të njëjtin spital, dhe qëndronin në të njëjtën dhomë! Njëri nga ta, krevatin e kishte afër dritares, kurse tjetri afër derës hyrëse të dhomës. I pari nga ta, ia përshkruante të dytit bukuritë e natyrës, dhe pemët …

Read More »

SFIDAT E MUSLIMANIT PRAKTIKANT

1-  Cila është dispozita për ndryshimin e emrit të një personi, i cili e pranon Islamin, dhe dëshiron ta ndryshojë emrin e vjetër që ai ka pasur me një emër të ri Islam, dhe a është ky ndryshim i emrit i detyrueshëm për të apo jo? Përgjigje: Falënderimi i takon …

Read More »

POROSI PËR ÇDO NJERI QË E DO NËNËN E VET

Kur ishe njëvjeçar, ajo të ushqente dhe të pastronte, kurse ti e falënderoje me të qarë gjatë natës. Kur ishe dyvjeçar, ajo të ushtroi të ecish, kurse ti e falënderoje me ikje kur ajo të kërkonte. Kur ishe trevjeçar, ajo të përgatiste ushqim të shijshëm, kurse ti e falënderoje me …

Read More »

GRUAJA I PËRNGJAN NDËRTESËS!!

Gruaja para martesës mbështetet mbi shtylla të shumta në jetën e saj. Shtylla e parë mundet të jetë familja e saj, shtylla e dyta mundet të jenë shoqet e saja,  shtylla e tretë të jenë studimet apo puna e saj dhe  shtylla e katërt të jenë aktivitetet e saja. Ekziston …

Read More »